Om tävlingen

Käringsund Triathlon har arrangerats sedan 2009. Grundidén till tävlingen var från början, och är fortfarande, att det skall vara ett evenemang som passar alla, där distanserna inte ska vara ett hinder från att delta. Både gammal och ung, både mera och mindre tränade ska kunna vara med och få uppleva den härliga samvaron triathlonsporten kan erbjuda.
Huvudarrangör för evenemanget är Åland Event, i nära samarbete med Åland Triathlon Club och Käringsund Resort & Conference.

Käringsund Triathlon är ett jippo i dagarna två där fredagen traditionellt är ägnad för lagstafett och lördagen för individuella starter!
Fredagens Käringsund-stafetten blir i år en lättare supersprint (400m-10km-2,5km). Lagen består av tre personer och varje deltagare utför en del av tävlingen. De fyra olika klasserna är herr/mix, dam, företag och familjeklass.
Lagstafetten är ett ypperligt tillfälle för bl.a. företag att ta ut sin personal till natursköna Käringsund för att tävla tillsammans. De som inte tävlar passar perfekt som stöd för arbetskompisarna i form av hejarklack. Kanske äta middag tillsammans efteråt?! Olika idrottslag kan lekfullt variera sin träning och prova på nya grenar genom lagstafetten. Lagtävlingen är också t.ex. en fin kompis-grej för lag också bortifrån Åland där man kan kombinera tävling med en avkopplande helg i Eckerö. Kombinationerna av lagsammansättning och möjligheterna utöver själva tävlingen är många!
Mera om lagstafetten och de olika klasserna under Tävlingklasser, distanser och starttider.

Lördagen är en riktig familjefest – en kombination av lekfullt deltagande med knappt några regler (motionsklasser på olika distanser) och seriös tävling i olympisk- och halvdistans samt ungdomarnas supersprint och sprint där internationella triathlonregler gäller. Därtill finns både barn- och knattestarter samt  Käringsund Aquathlon Special som är menad för barn och vuxna som har någon form av utvecklingsstörning eller specialbehov. I Aquathlon simmar man först med de hjälpmedel man behöver och därefter springer (eller cyklar, med rullstol) man…möjligheterna är många!


Nyheter!
Efter några års paus kommer sprint-distans att finnas med oss igen i Käringsund och därtill finns också möjlighet att helt skippa cykling och löpning om du anmäler dig till den nya öppen vatten– distansen.
Det finns individuella starter från de allra minsta till de allra ”största” i både tävlings- och motionsklasser.

Käringsund Triathlon är ett publikvänligt arrangerat evenemang, med en unik möjlighet att följa med start- och målgång samt växlingar bekvämt från terrassen. Utöver tävlingarna ordnas underhållning under dagen och på kvällarna dukas det upp till pastaparty (fredag) och säsongavslutningsmiddag (lördag)!